Suhupo ry vuosikokous 18.5.2022

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään teams-kokouksena 18.5.2022 klo 17.00.

Tarkemmat tiedot Ajankohtaista-osiossa.

Halkiolapsia syntyy maassamme noin 120 vuodessa.

Halkio ei ole vakava vamma/epämuodostuma ja se pystytään korjaamaan. Silti tilanne yllättää, sillä halkiota ei useinkaan todeta etukäteen. Meitä halkiolasten vanhempia ja halkioaikuisia on paljon. Yhdistyksemme tavoitteena on edistää halkiopotilaiden hoitoa ja kuntoutusta. Tavoitteen toteuttaminen edellyttää ajantasaisen halkioon liittyvän informaation jakamista sekä vertaistukea. Sitä toivomme sinun löytävän täältä. Lue lisää

kintsukuroi (japani) "korjata kullalla", saviastioiden korjaaminen kullalla, hopealla tai platinalla sen korostamiseksi, kauniimpi siksi, että se on kerran ollut rikki.

Sopeutumisvalmennuskurssit

Sopeutumisvalmennuskurssit toteutettaa Norio-keskus STEA:n tuella ja yhteistyössä SUHUPO ry:n kanssa. Lisätietoa ja kurssien ajankohdat löydät Norio-keskuksen sivuilta.

Tule mukaan toimintaan!

Liity SUHUPO ryn jäseneksi. Jäsenenä saat ajankohtaista tietoa halkioista ja halkioiden hoidosta sekä arvokasta vertaistukea. Pääset myös osallistumaan järjestettyihin tapahtumiin ja tapaamisiin. Kerran vuodessa ilmestyvän tiedotuslehden saat kotiisi postitse.

Tykkää ja seuraa meitä Facebookissa!

Facebookissa toimii myös SUHUPO ry:stä riippumaton Avoin Hymy -ryhmä. Ryhmä on suljettu, joten keskustelu ja kokemuksien vaihtaminen siellä on turvallista. Klikkaa sivulle tästä.

Halkioaiheiset kirjat Yhtä Hymyä ja Avoin Hymy verkkokaupasta


Yhtä Hymyä on SUHUPOn pitkäaikaisen puheenjohtajan Pia Koskikurun kirjoittama lastenkirja. Kirjassa seikkailee Joonatan-niminen poika, jolla on huuli-suulakihalkio. Kirja kertoo miten halkio vaikuttaa lapsen elämään tavalla, joka sopii niin pienille kuin isoillekin lukijoille.


Avoin hymy on kirja halkiolapsista, heidän kehityksestään ja hoidostaan ajalta ennen syntymää aikuisikään saakka. Kirjan kirjoittajina ovat halkiopotilaien hoitoon erikoistuneet lääkärit. Kirja on kattava teos, josta löytyvät kaikki mahdolliset halkiot ja niiden hoito.