Tukihenkilötoiminta

Tukihenkilö - vierellä kulkija

Tukihenkilö on tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin varustettu vapaaehtoinen, jolla on joko omakohtaista tai perheenjäsenen kokemusta samantapaisesta elämäntilanteesta.

SUHUPO ry:n tukihenkilö toimii halkiopotilaan ja hänen läheistensä tukena.

Hämmästyttävässä, uudessa elämäntilanteessa usein auttaa tieto, ettei ole yksin kokemustensa kanssa. Silloin saattaa olla hyvä keskustella ja vaihtaa kuulumisia vapaaehtoisen, saman kokemuksen omaavan tukihenkilön kanssa.

SUHUPO ry:llä on tukihenkilöitä ja tukiperheitä lähes koko Suomen alueella, ja heihin saa yhteyden joko synnytyssairaalan halkiohoitajan tai sosiaalityöntekijän kautta, tai ottamalla suoraan yhteyttä Suomen huuli-suulakihalkiopotilaat – SUHUPO ry, tukihenkilövastaava Eve Markkanen, evemarkkanen(at)gmail.com. Tukihenkilölista on yhdistyksen tiedotteissa sekä nettisivuilla.

Tukihenkilöt vastaavat mielellään kaikkiin halkioihin liittyviin kysymyksiinne! Tukihenkilöiden yhteystiedot (lista päivitetty 2017)

Tukihenkilöt huom! Mikäli huomaatte virheitä tiedoissanne, ottakaa yhteyttä sähköpostilla: ilmo.suhupo(at)gmail.com Kiitos!